5. JUN - SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

06/05/2019

Svjetski dan zaštite životne sredine je prvi put obilježen 1972. godine u Stokholmu. Predlog da se proslavlja 5 juna dala je tadasnja delegacija Jugoslavije. Zarad poboljsanja stanja životne sredine radi se aktivno na podizanju globalne svijesti o njenom znacaju i bitnosti njenog očuvanje. Svakog dana, a ne samo 5 juna svaki pojedinac, organizacija, institucija trebaju da se preispitaju koliko su uticali na poboljsanje ili pogorsanje iste.

DRUSTVO PRIRODNJAKA CRNE GORE (NATURAL HISTORY ASSOCIATION OF MONTENEGRO), DANILOVGRAD , MONTENEGRO,                                                                         drustvoprirodnjakacg@gmail.com                                                                             DESIGNE, PHOTO ©ANA VUJOVIC                older website:https://drustvoprirodnjakacg.weebly.com